‘Hallo, ik wil me graag aan jullie voorstellen. Ik ben Julia, een meisje met autisme en ik ben komen wonen in Sesamstraat. Ik woon nu nog in Amerika en ik weet nog niet wanneer ik naar Nederland kan komen verhuizen. Ik heb oranje haar en groene ogen en van de buitenkant kan je niet aan mij zien dat ik autisme heb. Door mijn autisme wordt ik weleens uitgelachen of gepest en daarom wil ik jullie wat meer leren over autisme zodat dat niet meer gebeurd. Kinderen met autisme zullen vast wel begrijpen wat ik bedoel, hopelijk kom ik jullie en jullie ouders en leerkrachten snel in Sesamstraat in Nederland tegen!

Ik ben nu wel al te zien in het online programma “Sesame Street and Autism: See amazing in all children”. Je kunt in dit programma samen met mij oefenen hoe je bijvoorbeeld met andere kinderen met autisme om moet gaan. Dit doe we door middel van spelletjes, het luisteren naar verhaaltjes en door het kijken van video’s over autisme. Ook kan je me zien in het boek “We’re amazing 1,2,3”. Helaas voor de Nederlandse kindjes is het online programma en het boek alleen nog maar in het Engels beschikbaar. Wie weet zijn jullie heel goed in Engels of kunnen je ouders of je leerkracht je hierbij helpen. Dan kunnen jullie alvast een kijkje nemen dan gaan we samen aan de slag om over autisme te leren!”

Groetjes,
Julia